Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové vdolky

Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se z trouby začne linout omamná vůně, budete muset odhánět celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min +45-60 minut kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, +45-60 minut kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 874 kJ /
6 423 kcal
Bílkoviny164,86 g
Tuky267,42 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 999 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,57 g
Sacharidy827,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a přidáme 100 ml vlažného mléka. Důkladně rozmícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Krok 2: Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme cukr, kvásek, vejce, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (nebo Heru). Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu (asi 60 minut). Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na tvarohovou náplň a prozatím ji odložíme bokem. Krok 4: Z másla, cukru a mouky ručně vypracujeme drobenku. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem. Krok 6: Z vykynutého těsta na vále vytvoříme 12 kousků, ze kterých vytvarujeme placičky. Lžičkou na ně rozdělíme tvarohovou náplň a opatrně ji zabalíme do těsta. Bochánky pokládáme v dostatečných rozestupech na připravený plech. Krok 7: Každý bochánek roztáhneme prsty do placky, kterou potřeme povidly (nebo marmeládou) a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme rozpuštěným máslem. Krok 8: Vdolky necháme na plechu ještě chvíli kynout a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Krok 9: Před podáváním vdolky pocukrujeme.

TIP: Jak na domácí povidla

Zveřejněno 19. 9. 2009

Poznámka autorky ivulinka

Přeji, ať se dílko vydaří a chutná jako nám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

magdalenka: Dva , dva na tanierik........ si prosím!<3

magdalenka: děkuji za hezký komentář a mám velkou radost, že nezklamaly a že chutnalo:-K
Děkuji fotky:-K

Po dlhej dobe som sa na to dala - dvojctihodné, ako majú byť! prepichovala som asi po 10 minútach pečenia, slivkový lekvár nestiekol ani z jedného kusa. Foto ako dôkaz prikladám a ďakujem za radu. Recept je výborný. (Drobenky je veľa, polovica skončila v mrazničke, na budúce, akoby som našla.)

zdenka.s: :-D Detailni otazky, jak sofistikovane si to nazvala! :-D:-D:-DS tim kastrolem , jsem mela pravdu, jednou mi pristane na hlaveD:-D:-D;-)

Veronika. Hrozna : je pravda, že máš někdy "detailní " doazy :-D což obzvlášť já plně chápu ,ale na druhé straně dokážeš uvařit a hlavně upéct skvostné a rozhodně ne jednoduché dorty a řezy ,o štrůdlu ani nemluvě :yes::yes:
Což o mně se říct nedá. :-((

magdalenka: To ja už by som chodila po kanáloch!;-);-);-) Akými vecami tu otravujem obecenstvo topiek......;-(;-(;-( že mi ešte nepristal, nejaký kastról na hlave....... A ty takto......

zdenka.s: propíchávám, když vidím, že se na vdolkách začnou dělat bubliny a když vidím, že marmeláda s drobenkou má snahu z vdolku sjet. Po propíchnutí těsto splaskne a marmoška zůstane tam, kde má;-)

ivulinka : tak já zahodím stud ( no ,moc mi to nejde ) a zeptám se : propíchám a hned klesnou ?
Zkušené kuchařinky si určitě řeknou : že je to hloupý dotaz . . .:-) pro mě to ale bude premiéra . Děkuji

magdalenka: když nevím, taky se ptám;-)

ivulinka: Vďaka, kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie. Až sa hanbím - pečiem veľa a takáto vec mi unikla, ostala utajená doteraz...:-D

magdalenka: ano, když vidím, že začínají růst. Před pečením nepropíchávám, měla bych strach, že mi z nich vyteče tvatohová nápln;-)

ivulinka: prosím, ešte dotaz - v ktorej fázi prepichuješ tie koláčky? Pár minút potom, ako začnú v rúre rásť?

zdenka.s: Zdeničko, mam radost, že i tak malinkou radou jsem někomu udělala takovou radost, děkuji:-K a ať se daří:-K

ivulinka : přidávám se, s dovolením, k magdalence s poděkováním za radu :-K pro mě velice cennou , protože mi vždycky a skoro ze všech vdolků marmeláda steče :no:. děkuji
Už se těším jak budu péct tak krásně jako ty Vaše :-)

magdalenka: rádo se stalo:-D:-8:-K

Tématické fráze:
vdolky s tvarohem, vdolky z tvarohového těsta, vdolky recept, tvarohový vdolek, tvarohová náplň na vdolky, vdolky, pečené tvarohové vdolky, hanácké vdolky, tvarohove vdolky s povidly, hanácké vdolky recept, tvarohová náplň do vdolků, nápln na vdolky, recept vdolky, vdolky z tvarohem, vdolky s tvarohem recept, tvarohová pěna na vdolky, vdolky s tvarohem a povidly, tvarohové těsto na vdolky, vdolky do trouby, vdolek s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, cukr krupice, vejce, sůl, máslo, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, cukr krupice, rozinky, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu