Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené filé s nivovou omáčkou

Rybí filé se těší oblibě pro svou snadnou a rozmanitou přípravu. Kousky filé zapečené s rajčaty a pórkem, zalité smetanovo-nivovou omáčkou a podávané s celerovou kaší, jsou tou zdravější variantou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marsmelow

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Porce filé osolíme, naskládáme do vymazaného pekáče, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, pórek na kolečka a posypeme strouhaným eidamem. Krok 2: V kastrůlku ohřejeme smetanu, přidáme nastrouhanou nivu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Krok 3: Smetanu s nivou nalijeme na filé, přikryjeme a pečeme na 190 °C 30 minut. Poté odkryjeme a dopékáme dozlatova, přibližně 15 minut. Krok 4: Podáváme s kaší, např. celerovou s kurkumou.

Zveřejněno 8. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené filé s nivovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkoEJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené filé s nivovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkoEJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, sýr niva, smetana ke šlehání, rajče, pórek, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu