Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jablka s perníkovým kořením.

Pečená jablka jsou skvělým tipem jak zužitkovat jablka, která již nejsou v nejlepší kondici. Nakrájená na čtvrtky a ochucená oblíbeným kořením upečeme a podáváme jako kompot nebo s nimi můžeme ozdobit ovesnou či rýžovou kaši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Barcaa_

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dáme do skleněného pekáče. Krok 2: Zalijeme vodou tak, aby v ní jablka plavala. Posypeme cukrem, kořením a řádně promícháme. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 205 °C asi 25 minut, dokud nejsou jablka měkká. V případě potřeby podlijeme vodou.

TIP: Pečená jablka jako vánoční dezert

Zveřejněno 9. 2. 2025

Poznámka autora Barcaa_

Ať se jablka podaří, budou chutnat dětem i dospělým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablka s perníkovým kořením.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68GL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablka s perníkovým kořením.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68GL

Marie

Suroviny:
jablko, voda, koření do perníku, cukr krupice

Přidat fotografie receptu