Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Křehký a šťavnatý plátek hovězího masa se smetanovou omáčkou je to pravé jídlo pro sváteční oběd. Omáčku zvýrazníme sardelovou pastou a přidáme do ní i kapary, které jí dodají šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky na okrajích nařízneme a naklepeme. Osolíme je a opepříme. Krok 2: V širším kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran. Poté je vyjmeme a odložíme na teplý talíř. Krok 3: Ve výpeku orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli dozlatova. Vrátíme maso, podlijeme je 200 ml vody a dusíme asi hodinu. Krok 4: Pak maso vyjmeme, do výpeku rozmícháme lžíci mouky a asi 15 minut za občasného míchání povaříme. Krok 5: Potom omáčku ochutíme sardelovou pastou a zalijeme smetanou, nakonec přidáme kapary. Promícháme, roštěnky vrátíme do omáčky a prohřejeme. Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami.

TIP: Jak připravit hovězí roštěnou

Zveřejněno 11. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWZ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, sůl, pepř mletý, olej, cibule, mouka hladká, pasta sardelová, smetana, kapary

Přidat fotografie receptu