Kardamonovo-kakaové pletence
Kardamonovo-kakaové pletence jsou voňavé a nadýchané pečivo, které potěší milovníky sladkých dobrot s jemným kořeněným nádechem. Kombinace aromatického kardamomu a kakaa vytváří lahodnou chuť, která se skvěle hodí k šálku kávy nebo čaje.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Mléko, droždí a cukr smícháme. Vytvoříme tak kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Krok 2: Do mísy dáme mouku, máslo, kardamon a sůl. Nakonec přidáme kvásek a hněteme, alespoň 10 minut. Těsto jemně lepí, ale ne moc. Krok 3: Těsto dáme do moukou vysypané misky a necháme 1 hodinu kynout. Krok 4: Náplň:
Vše smícháme, tj. utřeme v hladkou konzistenci. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vykynuté těsto dáme na pracovní plochu, propracujeme a vyválíme na obdélník. Krok 6: Obdélník potřeme po celé ploše náplní a složíme na třetiny. Z těsta krájíme pásy o šířce na 2 prsty. Každý pásek rozřízneme na 3, ale pozor!!! nedořezáváme až do konce. Zapleteme do copánku a zabalíme do šneka. Krok 7: Pletence necháme 10 minut na plechu, vyloženém papírem na pečení, nakynout. Po 10 minutách každý pletenec potřeme vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20-25 minut. Krok 8: Necháme vychladnout a máme hotovo.
Mléko, droždí a cukr smícháme. Vytvoříme tak kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Krok 2: Do mísy dáme mouku, máslo, kardamon a sůl. Nakonec přidáme kvásek a hněteme, alespoň 10 minut. Těsto jemně lepí, ale ne moc. Krok 3: Těsto dáme do moukou vysypané misky a necháme 1 hodinu kynout. Krok 4: Náplň:
Vše smícháme, tj. utřeme v hladkou konzistenci. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vykynuté těsto dáme na pracovní plochu, propracujeme a vyválíme na obdélník. Krok 6: Obdélník potřeme po celé ploše náplní a složíme na třetiny. Z těsta krájíme pásy o šířce na 2 prsty. Každý pásek rozřízneme na 3, ale pozor!!! nedořezáváme až do konce. Zapleteme do copánku a zabalíme do šneka. Krok 7: Pletence necháme 10 minut na plechu, vyloženém papírem na pečení, nakynout. Po 10 minutách každý pletenec potřeme vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20-25 minut. Krok 8: Necháme vychladnout a máme hotovo.
Zveřejněno 11. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardamonovo-kakaové pletence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9A1
Moje poznámka
Kardamonovo-kakaové pletence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9A1
Nejnovější recepty
Pyré z pečené dýně a kuřecí prso (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Kardamonovo-kakaové pletence
Přidáno před 4 hodinami
Chia pudink s tvarohem vhodné i pro diabetiky typu. 2
Přidáno před 5 hodinami
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené nachos
Přidáno před 11 hodinami
Řecká kuřecí polévka - Avgolemono
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníková bábovka se sušeným ovocem
Neregistrovaný před 46 sekundami
Rajská omáčka
Neregistrovaný před 7 minutami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Neregistrovaný před 14 minutami
Valentýnský pařížský dortík
Neregistrovaný před 22 minutami
Sypaná tvarohová buchta s ovocem II.
Noumik před 23 minutami
Brokolicový krém
Neregistrovaný před 25 minutami
Muffiny s kousky čokolády
Neregistrovaný před 29 minutami
Kaldounová polévka
Neregistrovaný před 32 minutami
Snadné zapečené brambory
Neregistrovaný před 34 minutami
Můj hrnkový perník s náplní
Neregistrovaný před 34 minutami
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr třtinový,
mouka hladká,
máslo,
kardamom,
sůl,
máslo,
cukr třtinový,
kakao,
vejce
Komentáře