Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená velikonoční vejce

Velikonoce jsou již pomalu za dveřmi a každý recept na upotřebení vykoledovaných vajíček zajisté přijde vhod. Vařená vajíčka můžete naložit podobně jako utopence. Můžeme je pak jíst samotná nebo je využijeme do salátů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby uležení

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 9 minut. Po uvaření vejce necháme vychladnout. Krok 2: Připravíme nálev. Do kastrolu dáme ocet, vodu, nové koření, pepř a bobkový list. Osolíme, přidáme cukr a povaříme. Krok 3: Vejce oloupeme, citron a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 4: Do sklenice skládáme vařená vejce a prokládáme je plátky citronu, cibulí, feferonkami, tymiánem a zalijeme vlažným nálevem i s kořením. Necháme týden uležet v lednici.

TIP: Jak naložit vejce?

Zveřejněno 12. 2. 2025

Poznámka autorky Handour

Takto dobře zpracujeme velikonoční koledu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená velikonoční vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrADz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená velikonoční vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrADz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, citron, cibule červená, feferonka, tymián, ocet, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl

Přidat fotografie receptu