Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný sýrový karbanátek

Prima nápad na zužitkování vajec a využití sezónní bylinky jsou vařená vejce obalená v zeleninovo - sýrové směsi, doplněná medvědím česnekem a usmažená ve vyšší vrstvě oleje. Přidejte už jen přílohové brambory a čerstvou zeleninu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: 2 vejce uvaříme. Necháme zchladnout, oloupeme. Krok 2: Část sýra nastrouháme nahrubo a část s mrkví a celerem najemno, přidáme 3 vejce, pažitku, okořeníme, osolíme a zamícháme. Na konec zahustíme strouhankou. Krok 3: Medvědí česnek spaříme horkou vodou a vařená vejce po délce rozpůlíme. Krok 4: Sýrovou směs rozdělíme na 4 části, do každé zabalíme půlku vejce obalenou medvědím česnekem. Na konec karbanátek obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.

TIP: Na co se hodí medvědí česnek

Zveřejněno 13. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný sýrový karbanátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87rB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný sýrový karbanátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87rB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr eidam, mrkev, celer, vejce, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, česnek mědvědí, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu