Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Rybí filé můžeme připravit na mnoho způsobů. Tentokrát ho jednoduše upečeme v troubě a podáváme s chutnou směsí zelených fazolek, žampionů a jarní cibulky. Milovníci pikantních chutí mohou přidat i trochu chilli.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla). Krok 2: Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku. Navrch nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Na závěr
podlijeme olejem. Krok 3: Pečeme při 180-190 °C dozlatova. Krok 4: Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka. Krok 5: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou a nasekaným česnekem, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky předem spaříme v horké vodě) a orestujeme je. Krok 6: Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 7: Podáváme s upečeným filé.

TIP: Jak připravit rybí filé

Zveřejněno 16. 2. 2025

Poznámka autora poslirecept

Jestli máte raději trochu pikantnější chuť, přidejte k fazolkám nadrobno nasekanou chilli papričku. Labužníkům doporučuji opečenou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVK9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, mouka hladká, sůl, cibule, olej olivový, cibulka jarní, fazolky zelené, žampióny, olej, česnek, citron, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu