Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý hovězí guláš

Na dobrém guláši s knedlíkem a čerstvou cibulí si pochutná každý. Připravte podle našeho receptu tento opravdu snadný guláš z hovězích kostek. Chuť mu dodá mletá sladká paprika, rajčatový protlak a majoránka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce nalijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli do tmavě hnědé barvy. Krok 2: Jakmile je cibule tmavě hnědé barvy, přidáme k ní na kostky nakrájené hovězí maso a osmažíme ze všech stran. Maso poté krátce podusíme ve vlastní šťávě, přidáme mletou sladkou papriku, rajčatový protlak a vše společně osmažíme. Krok 3: Masový základ zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí masa. Krok 4: Když je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě a ještě asi 15 minut povaříme. Na závěr přidáme rozemnutou majoránku. Krok 5: Podáváme s kynutým knedlíkem nebo čerstvě upečeným chlebem.

TIP: Jak udělat domácí kynutý knedlík

Zveřejněno 14. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ73l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ73l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Dobrý den, píšete doba přípravy 70min, já když dělám hovězí guláš, tak minimálně 4hod. 😊

veronika_straka: Dobrý den, děkuji. Polepším se.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Suroviny:
cibule, olej, krk hovězí, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, mouka hladká, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu