Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na bylinkách

Pstruh patří mezi lososovité dravé ryby s lahodným a jemným masem. Stačí mu tak velice jednoduchá úprava. Pstruhy naplníme a potřeme směsí oleje, česneku a koření. Na grilu pak zprudka opečeme a v troubě s máslem dopečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zbajdn

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 13 min

23 min (10 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ryby bez vnitřností omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Zvenčí je pokapeme olivovým olejem, osolíme, okmínujeme a lehce opepříme. Krok 2: Do hmoždíře dáme lžíci olivového oleje, nahrubo nakrájený stroužek česneku, rozmarýn, tymián a citronovou trávu, vše posolíme a utřeme dohromady. Krok 3: Bylinkovou směsí naplníme vnitřek ryb a potřeme je i zvenčí. Troubu zapneme na 160 °C. Krok 4: Ryby zprudka ogrilujeme z obou stran na grilovací pánvi, max 2 minuty z každé strany. Tím kůže získá vzhled s grilovací strukturou. Krok 5: Ihned poté vložíme ryby do pekáčku s pečicím papírem, dáme na každou 1-2 lžíce másla a pečeme v troubě 8-10 minut při 160 °C. Krok 6: Jako přílohu podáváme třeba vařené brambory.

TIP: Desatero rad na téma pstruh

Zveřejněno 15. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnBm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, olej olivový, máslo, sůl, kmín celý, pepř mletý, česnek, rozmarýn, tymián, tráva citronová

Přidat fotografie receptu