Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený staročeský závitek

Masové závitky můžeme připravit jako všední, ale i sváteční pokrm. Do plátků z vepřové kýty zabalíme směs zelí a kousek kroupového jelítka. Podušené doměkka je podáváme přelité omáčkou z výpeku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní zelí, na proužky nakrájené papriky, podle potřeby dochutíme a dusíme do měkka. Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, ke kraji položíme půlku jelítka, na zbytek plátku rozprostřeme zelí (zbytek zelí použijeme jako přílohu), svineme, ovážeme nití a na zbytku sádla osmahneme. Krok 3: Pod každý závitek dáme plátek slaniny, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka. Závitky dáme stranou a sos podle potřeby zahustíme moukou.

Zveřejněno 16. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený staročeský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6mr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený staročeský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, jelito, zelí sterilované, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, slanina, sádlo, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu