Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový makovec

Pokud vám od oběda zbyly vařené brambory, můžete je přidat do těsta tohoto chutného makovce. Díky nim je pěkně nadýchaný, vláčný a jemnější. Makovec po upečení potřete citronovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Brambory nastrouháme najemno, přidáme krystalový cukr, mák, mouku, mléko, vejce, kypřicí prášek a skořici. Vše promícháme a vlijeme do formy. Krok 3: Pečeme 30-40 minut. Krok 4: Moučkový cukr umícháme s citronovou šťávou a horkou vodou a upečený makovec polevou potřeme.

TIP: Jak na citronovou polevu

Zveřejněno 17. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Em9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Em9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cukr krystal, mák mletý, mouka hrubá, mléko, vejce, kypřící prášek, skořice, tuk, mouka, cukr moučkový, šťáva citronová, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu