Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)

Pod názvem focaccia se skrývá typický italský chléb, vonící po rozmarýnu a obložený olivami a rajčátky. Připravte jeho obměnu bez mouky, kterou vyměníte za červenou čočku. Focaccia tak bude bohatá i na vlákninu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namočení čočky

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namočení čočky)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den čočku scedíme, propláchneme a necháme na sítku okapat. Nevaříme. Krok 2: Pak dáme do mixovací nádoby, přidáme vejce, cottage, sůl, pepř, olej, kypřicí prášek a rozmixujeme. Krok 3: Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C. Rajčátka pokrájíme, olivy scedíme a necháme okapat. Krok 4: Vlijeme do malé zapékací mísy, asi 20x20 cm a poklademe rozmarýnem, rajčátky a olivami. Krok 5: Povrch pokapeme 2 lžícemi extra panenského olivového oleje. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

TIP: Nízkokalorické potraviny - červená čočka

Zveřejněno 18. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6w4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6w4r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
čočka červená, vejce, sýr cottage, sůl, pepř, kypřící prášek, olej olivový extra virgin, olivy, rajče cherry, olej olivový extra virgin, rozmarýn

Přidat fotografie receptu