Zelný štrúdl s uzeným masem
Jednoduchý štrúdl s výraznou náplní z kysaného zelí a moravského uzeného si můžeme vychutnat jako svačinu, nebo ho nabídnout hostům jako pohoštění. Je chutný a zároveň i dobře zasytí.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a chvíli podusíme.
Krok 2: Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku.
Krok 3: Na vyválenou placku naskládáme zelí, nakrájené uzené maso a cibuli. Podle potřeby můžeme přisolit.
Krok 4: Placku i s náplní stočíme do rolády a nakrájíme na zhruba 10cm kousky.
Krok 5: Ty položíme do tukem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct.
Krok 6: Před koncem pečení závin odkryjeme, aby povrch hezky zrůžověl.
Krok 7: Nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 21. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný štrúdl s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8qV
Moje poznámka
Zelný štrúdl s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8qV
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 55 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
voda,
uzené moravské,
zelí kysané,
cibule,
tuk
Komentáře