Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl

Pokud stále máte ve sklepě zásobu jablek z podzimního sběru, můžete je použít na náplň do štrúdlu. S těstem se dobře pracuje a dá se připravit i den předem. Překvapte rodinu voňavou snídaní v podobě čerstvě upečeného štrúdlu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

emii03

Snadný

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, mléko, ocet, vodu, špetku soli a na závěr Heru, nastrouhanou na struhadle. Krok 2: Suroviny ručně zpracujeme do hladkého a nelepivého těsta a necháme alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc odležet v lednici. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 150 °C. Krok 4: Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a každou rozválíme na tenký obdélník. Krok 5: Na každý plát těsta rovnoměrně rozložíme jablka, podle chuti osladíme, posypeme skořicí a rozinkami a zavineme. Krok 6: Záviny uložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Krok 7: Upečené záviny před podáváním pocukrujeme.

TIP: 7 oblíbených receptů na jablečné štrúdly

Zveřejněno 20. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GvP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GvP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, vejce, mléko, voda, ocet, sůl, jablko, cukr krystal, skořice, rozinky

Přidat fotografie receptu