Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s houbami

Vepřové maso na houbách je oblíbená česká klasika. Můžeme si ji vychutnat i bez lesních hub, když je nahradíme žampiony a hlívou. Jejich chuť doplníme pórkem, chilli papričkami a kmínem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme ho na kostky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, žampiony na plátky a hlívu na menší kousky. Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli dozlatova. Poté přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Krok 4: K masu přihodíme nasekanou chilli papričku, kmín, sůl, pepř, kari, houby a pórek. Promícháme, podlijeme vodou tak, aby byly ingredience ponořené, a pod pokličkou necháme dusit za občasného promíchání 10 minut.  Krok 5: Mezitím ve smetaně dobře rozmícháme mouku a tu poté vlijeme do hrnce. Promícháme a necháme probublávat dalších 10 minut. Krok 6: Dochutíme dle potřeby solí a pepřem. 

Zveřejněno 22. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87yR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87yR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, sůl, pepř mletý, pórek, hlíva ústřičná, žampióny, mouka hladká, smetana na vaření, koření kari, chilli paprika čerstvá, kmín drcený, plec vepřová

Přidat fotografie receptu