Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta na karí

Kapusta obsahuje vitamín C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud jste jí zatím nepřišli na chuť, vyzkoušejte ji podusit s mrkví a řapíkatým celerem. Křupavá zelenina ochucená kari kořením a zjemněná kokosovým mlékem chutná opravdu skvěle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer důkladně očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Kapustu opláchneme a nasekáme na tenké proužky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme cibuli. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a kapustu. Krok 3: Řádně zasypeme kari, orestujeme a přidáme zeleninový vývar. Směs přikryjeme poklicí a necháme dusit tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Neměla by být úplně rozvařená, ale pěkně křupavá. Krok 4: Na závěr přilijeme kokosové mléko a můžeme ještě dochutit solí. Krok 5: Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

TIP: Další způsoby, jak připravit kapustu

Zveřejněno 22. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta na karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWADZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta na karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWADZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, kapusta, mrkev, celer řapíkatý, koření kari, vývar zeleninový, mléko kokosové, sůl, olej

Přidat fotografie receptu