Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové karbanátky

Pokud si s kapustou zatím moc nevíte rady, připravte karbanátky. Šťavnaté a dobře ochucené placičky z kapusty a masa jsou velmi chutné. Můžete je usmažit, nebo ve zdravější variantě upéct v troubě. Podávejte je s jednoduchým česnekovým dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu vložíme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut vaříme. Krok 2: Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme najemno, nebo umeleme v mlýnku. Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Krok 4: Kapustu smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce a namočené rohlíky. Prohněteme. Pokud je směs příliš řídká, přidáme lžíci strouhanky. Krok 5: Z hmoty tvarujeme asi 2 cm vysoké placičky a pokládáme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut. Karbanátky můžeme také smažit na pánvi v oleji. Krok 6: Smetanu osolíme, přimícháme česnek a pažitku. Podáváme ke karbanátkům jako dip.

TIP: Další oblíbené recepty z kapusty

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAzB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAzB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta, maso mleté, sůl, pepř mletý, rohlík, mléko, vejce, česnek, cibule, strouhanka, smetana zakysaná, sůl, česnek, pažitka

Přidat fotografie receptu