Kapustové karbanátky
Pokud si s kapustou zatím moc nevíte rady, připravte karbanátky. Šťavnaté a dobře ochucené placičky z kapusty a masa jsou velmi chutné. Můžete je usmažit, nebo ve zdravější variantě upéct v troubě. Podávejte je s jednoduchým česnekovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu vložíme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut vaříme.
Krok 2: Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme najemno, nebo umeleme v mlýnku.
Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.
Krok 4: Kapustu smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce a namočené rohlíky. Prohněteme. Pokud je směs příliš řídká, přidáme lžíci strouhanky.
Krok 5: Z hmoty tvarujeme asi 2 cm vysoké placičky a pokládáme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut. Karbanátky můžeme také smažit na pánvi v oleji.
Krok 6: Smetanu osolíme, přimícháme česnek a pažitku. Podáváme ke karbanátkům jako dip.
Zveřejněno 23. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAzB
Moje poznámka
Kapustové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAzB
Nejnovější recepty
Kokosové lívance
Přidáno před 37 minutami
Bulgur s krůtím masem
Přidáno před 1 hodinou
Citronovo-smetanové špagety
Přidáno před 6 hodinami
Lodičky s jitrnicí
Přidáno před 6 hodinami
Játrová nádivka
Přidáno před 7 hodinami
Tortilly z červené čočky s kuřecím masem a pikantním dresinkem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinamburové karbanátky
Neregistrovaný před 0 sekundami
Zelené fazolky na způsob tzatziky
Neregistrovaný před 2 sekundami
Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Neregistrovaný před 5 sekundami
Fazolky na japonský způsob
Neregistrovaný před 9 sekundami
Dršťková polévka zase trošku jinak
Neregistrovaný před 12 sekundami
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Neregistrovaný před 18 sekundami
Restovaná králičí játra
Neregistrovaný před 19 sekundami
Provensálská kuřecí jatýrka
Neregistrovaný před 27 sekundami
Plněné žampionové klobouky
Neregistrovaný před 30 sekundami
Králičí ledvinky na smetaně
Neregistrovaný před 32 sekundami
Suroviny:
kapusta,
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
mléko,
vejce,
česnek,
cibule,
strouhanka,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
pažitka
Komentáře