Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy. Výhodou je, že do ní můžete přidat vše, co máte rádi, třeba pikantní klobásku. Lahodná, kyprá nádivka se peče v remosce, skvělý výsledek je tedy zaručen.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na 30 g másla osmahneme nakrájenou cibuli. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a lehce navlhčíme mlékem. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Klobásku nakrájíme nadrobno. Krok 5: V míse smícháme navlhčené rohlíky, nadrobno nakrájenou klobásu, osmahnutou cibulku, petrželku a žloutky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme ji nádivkou. Rovnoměrně ji rozprostřeme a poklademe kousky másla. Krok 7: Pečeme dozlatova asi 35 minut. Pokud se povrch peče rychleji, přikryjeme ho pečicím papírem.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční nádivka

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Av

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Av

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, vejce, klobása papriková, cibule, máslo, petrželka, mléko, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu