Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová nádivka

Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to. Nádivka se peče ve formě na srnčí hřbet, takže se po upečení velmi dobře krájí na úhledné plátky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: 3 vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Rohlíky, játra, slaninu, šunku a houby pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy. Přidáme koření, sůl, sádlo, mouku, žloutky, nadrobno nakrájenou papriku a pažitku a vše promícháme. Krok 3: Opatrně přimícháme sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Polovinu nádivky dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného srnčího hřbetu a poklademe čtvrtkami vařených vajec. Zakryjeme zbytkem nádivky a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 35 minut.

TIP: Jak udělat velikonoční nádivku

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgLL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgLL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, rohlík, slanina, šunka, žampióny, vejce, paprika čerstvá červená, pažitka, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, koření grilovací, majoránka, strouhanka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu