Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na šafránu a citronech

Šťavnatá vepřová kýta pečená v troubě se skvěle hodí na nedělní oběd. Pečeme ji s plátky citronů a výpek ochutíme hořčičnými semínky, bylinkami a šafránem. Výsledkem je lahodné jídlo s netradiční chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nebo plec omyjeme, osušíme, potřeme olejem a posypeme mletým pepřem. Také lehce posolíme. Krok 2: Dobře omyté citrony nakrájíme na plátky, rozdělíme na upravené maso a připevníme kuchařskou nití. Krok 3: Vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 90 minut. Krok 4: V horkém vývaru rozpustíme med a po 30 minutách pečení v troubě přelijeme pečené maso oslazeným vývarem. Tento postup opakujeme každých 15 minut. Krok 5: Když je maso poloměkké, přidáme hořčičná semínka nebo hrubozrnnou hořčici, nasekanou celerovou nať a dál pečeme doměkka. Krok 6: Nakonec maso vyjmeme, výpek slijeme, ochutíme solí, celým pepřem, bylinkami a šafránem. Krok 7: Plátky masa podáváme podlité výpekem, s oblohou a pečenými bramborami.

TIP: Další recepty z vepřové kýty

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na šafránu a citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwXk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na šafránu a citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwXk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, olej olivový, pepř mletý, pepř celý, sůl mořská, citron, vývar masový, med, semínka hořčičná, celer, bylinky, šafrán

Přidat fotografie receptu