Masová paštika podle ČSN
Připravit domácí paštiku, navíc podle československých norem, nemusí být žádný problém. Lahodnou a jemnou masovou paštiku z vepřového bůčku a plece doplní koření a zjemní tentokrát sušené mléko.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, zbavíme kůže a společně s plecí rozkrájíme na větší kostky. Prosolíme a necháme odležet na chladném místě.
Krok 2: Prosolené maso umeleme na hrubém nástavci. Přidáme pepř, kmín, papriku, sůl, pečlivě prosátou mouku a začneme směs pomalu šlehat. Během šlehání postupně přiléváme sušené mléko dobře rozmíchané a rozpuštěné ve vodě.
Krok 3: Vyšlehanou masovou hmotou plníme do předem vymaštěných paštikových tvořítek nebo do čistých sklenic. Uzavřeme je a zavaříme při 80 °C zhruba 2 hodiny.
Krok 4: Hotové paštiky necháme zcela vychladnout. Ve sklenicích je uložíme do chladu nebo je vyklopíme z tvořítek a pečlivě zabalíme do alobalu, aby neosychaly a v lednici nepřejímaly pachy z okolí.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Moje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Nejnovější recepty
Nádivka z malých květákových růžiček
Přidáno před 1 hodinou
Škvarkové krouceniny
Přidáno před 1 hodinou
Nádivková příloha z rohlíků
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní losos
Přidáno před 3 hodinami
Masová paštika podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Suroviny:
bůček vepřový,
plec vepřová bez kosti,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
mouka hladká,
mléko,
mléko sušené,
olej
Komentáře