Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové krouceniny

Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak těsto tvarujeme, si kousky vysloužily název krouceniny.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut kynutí

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy s moukou přidáme droždí, rozpuštěné vlažné sádlo, nasekané škvarky, žloutky, sůl, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout. Krok 2: Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme dlouhé prameny a stočíme do šneků, uzlů nebo kroucených tyčinek. Krok 3: Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

TIP: Škvarky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové krouceniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7Rj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové krouceniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7Rj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sádlo, škvarky, žloutek, droždí sušené, mléko, sůl, vejce,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu