Škvarkové krouceniny
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak těsto tvarujeme, si kousky vysloužily název krouceniny.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy s moukou přidáme droždí, rozpuštěné vlažné sádlo, nasekané škvarky, žloutky, sůl, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme dlouhé prameny a stočíme do šneků, uzlů nebo kroucených tyčinek.
Krok 3: Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Moje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Nejnovější recepty
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 7 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 1 hodinou
Borůvkové muffiny
NikolaV před 1 hodinou
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 2 hodinami
Čokoládový pohár s mascarpone
Mariis před 2 hodinami
Mléčné francouzské houstičky
Zuzkamo před 2 hodinami
Sypaný jablkový koláč
lacoji před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
jestedka před 3 hodinami
Pečené medvědí brambory
trdlo před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sádlo,
škvarky,
žloutek,
droždí sušené,
mléko,
sůl,
vejce,
Komentáře