Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená vinná klobása pod bramborami

Oběd pro jednoho se dá krásně připravit i servírovat v jedné misce, a nezašpiníte skoro žádné nádobí. Zapečená vinná klobása s cibulí a bramborami je snadná na přípravu a vystačíte si s minimem ingrediencí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem. Krok 3: Do vymazané misky naskládáme polovinu množství nakrájených plátků brambor, mírně osolíme a opepříme. Na brambory položíme do šneka stočenou vinnou klobásu, na kterou dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na ni poklademe druhou polovinu plátků brambor. Brambory opět mírně osolíme a opepříme. Vše zalijeme trochou šlehačky. Krok 4: Misku dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme do změknutí brambor. Zpočátku misku na 10-15 minut přikryjeme alobalem, poté dopékáme odryté.

TIP: Výběr receptů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása pod bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Rj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená vinná klobása pod bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Rj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, klobása vinná, cibule, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu