Krůtí roládky se sušenými rajčaty
Masové roládky se skvěle hodí na sváteční oběd. Připravíme je z krůtího masa, které je velmi jemné. Závitky plníme slaninou, mozzarellou a sušenými rajčaty. Pečeme je podlité vínem, aby měl výpek výraznější chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Z krůtích prsou připravíme čtyři plátky, které jemně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každou porci položíme plátek slaniny, plátek mozzarelly a okapané sušené rajče. Zavineme a sepneme párátkem, nebo upevníme nití.
Krok 3: V pekáčku rozehřejeme olej a máslo, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme.
Krok 4: Poté je podlijeme bílým vínem, podle potřeby můžeme přidat i trochu vody.
Krok 5: Pekáček přiklopíme a vložíme do trouby předem vyhřáté na 190 °C. Po 20 minutách teplotu ztlumíme přibližně na 175 °C. Během pečení závitky přeléváme vypečenou šťávou. Na závěr je vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 6: Výpek na sporáku provaříme a zasypeme troškou hladké mouky. Pečlivě ji rozšleháme a necháme ještě přibližně 10 minut pomalu vařit.
Krok 7: Závitky zbavíme nití nebo párátek, přelijeme šťávou a podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 25. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí roládky se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN606
Moje poznámka
Krůtí roládky se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN606
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 22 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 24 minutami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 31 minutami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 41 minutami
„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Frana74 před 48 minutami
Biskupský beránek
Birdmann před 1 hodinou
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 2 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 2 hodinami
Německý dort s mákem a tvarohem
horakkarlos před 2 hodinami
Segedínský guláš
veronika_straka před 2 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
sýr mozzarella,
rajče sušené v oleji,
olej olivový,
máslo,
víno bílé,
mouka hladká
Komentáře