Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová nepečená roláda

Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Roláda krásně vypadá a ještě líp chutná, je to skvělý dezert i na sváteční chvíle. Jindy zas můžeme moučník ozvláštnit tím, že do těsta nebo do krému přidáme ořechy.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 528 kJ /
3 711 kcal
Bílkoviny39,73 g
Tuky228,51 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 134 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy350,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin propracujeme těsto, které vyválíme na pocukrovaném pergamenovém papíru nebo potravinové folii na placku 5 mm silnou a urovnáme jí do tvaru obdélníku. Krok 2: Na krém vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kakao a nastrouhaný žloutek. Krémem potřeme celou plochu těsta. Krok 3: Potřený plát svineme, zabalíme do alobalu nebo do folie a necháme v chladničce ztuhnout.

TIP: Nepečené moučníky

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová nepečená roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová nepečená roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Hledala jsem po netu recept na rychlou nepečenou roládu našla jsem tento recept zkusila jsem udělat a už tuhne v lednici jen jsem dala vanilkový i čoko krém. 😊 Jinak skvělý recept

Roláda je vláčná a příjemně sladká, udělala jsem jen světlý krém a bez vejce:-D

Prosím, jak dlouho vydrží roláda v lednici (pokud se nesní)? :-) Díky.

Lena: Moc dlouho nevydrží... ochutnáte a zmizí...

Já bych uvítala ještě vidět roládu ukrojenou. Protože takto nevím
nic jak vypadá. Takto je to "nudle" jen.:-((

žloutek (neregistrovaný/á), do krému sa dáva žĺtko z vareného vajca.

žloutek 6. 2. 2011 09:41
Jak se strouhá žloutek mam na ni chut ale nevim jak nastrouhat žloutek poradíte někdo:-p

Jakub (neregistrovaný/á), veľmi zaujímavý dotaz! Strúhanie žĺtka v tekutom stave je sizyfovská námaha...:-)

Mno ne, že bych chtěl vytvářet nový technologicky postupy, ale zajímalo by mě jestli se ten žloudek strouha v tekutym či pevnym stavu.:-((

Vyzerá to velmi pekne:yes:,ja to robím z krájaných piškot,sladkej ovocnej vodky,kakao dávam priamo do cesta a na alobal nasypem kokos(to aby sa nenalepil),vyzerá to velmi pekne,keď je roláda nakrájaná a piškoty od masla zmäknú.

Fotku řezu a hodnocení chuti dodám zítra.;-)

Tématické fráze:
piskotova rolada, kokosová roláda bez pečení, piškotová roláda recept, piškotová tlačenka, roláda z piškotů, nepečená kokosová roláda, kokosová roláda nepečená, nepecene vanocni cukrovi, hrníčková roláda, piškotová roláda top recepty, chiskake, pečené sladké rolády, roláda recept, nepečené vánoční cukroví recepty, nepečená čokoládová roláda, nepečená kokosová roláda recept, vánoční piškotová roláda, pečená roláda sladká, hrničkové piškotové těsto, piskotova kucharka

Suroviny:
piškoty, cukr moučkový, máslo, vejce, rum, máslo, cukr moučkový, kakao, žloutek

Přidat fotografie receptu