Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletý biftek na víně

Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti nebo na nedělní oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Společně s rohlíkem namočeným v mléce a jednou oloupanou cibulí ho umeleme. Krok 3: Do hmoty vmícháme vejce, trochu nastrouhané citronové kůry, sůl a mletý pepř. Zahustíme strouhankou a navlhčenýma rukama vytvoříme osm kulatých placiček, které obalíme v hladké mouce. Krok 4: Postupně je po obou stranách opečeme na menším množství oleje ve velké pánvi. Krok 5: Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme, vmícháme protlak a podlijeme vývarem. Bifteky vrátíme do pánve a pod pokličkou podusíme. Krok 6: Pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme, mírně zahustíme moukou a povaříme. Vlijeme víno, dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. Krok 7: Nakonec bifteky necháme prohřát v omáčce a pak podáváme ozdobené snítkou oregana, s vařenými bramborami a zeleninou.

Zveřejněno 28. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý biftek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAG7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý biftek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAG7

Marie

Suroviny:
maso hovězí, rohlík, mléko, cibule, vejce, citron, sůl, pepř mletý, strouhanka, mouka hladká, olej, máslo, cibule, směs zeleninová, protlak rajčatový, víno červené, vývar masový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu