Jehněčí na šalvěji
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Postup přípravy
Šalvěj rozdělíme na kousky a položíme na slaninu. Krok 3: Do připraveného lůžka vložíme maso, osolíme, přidáme koření a podlijeme 50 ml vody (vývaru) a dáme péct. Krok 4: Pečeme 30 minut při 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45 minut. Krok 5: Upečené maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Krok 6: Výpek z masa zahustíme moukou aby vznikla hustší omáčka. Povaříme cca 5 minut a nakonec přidáme máslo pro zjemnění. Krok 7: Maso vložíme zpět a necháme v teple do podávání. Krok 8: Jako příloha se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Zveřejněno 26. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Moje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 4 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 7 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 7 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 7 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 9 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 12 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 17 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
šalvěj,
jalovec,
koření nové koření,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
voda
Komentáře (2)