Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malostranský krůtí plátek

Krůtí maso je dobře stravitelné, obsahuje málo tuku a při správně přípravě je velmi chutné. Připravte ho v kombinaci s anglickou slaninou a šunkou, jako přílohu zvolte například opečené brambory a určitě si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí plátky opláchneme, osušíme a naklepeme. Posypeme solí a mletým pepřem. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky, šunku na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso po obou stranách opečeme. Krok 4: Opečené maso vyjmeme, ve výpeku do zlatohněda orestujeme cibuli se slaninou. Přidáme šunku a podlijeme vodou. Krok 5: Do základu vrátíme opečené plátky masa a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec tekutinu zredukujeme na potřebné množství, případně osolíme. Krok 6: Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu a nasekanou petrželkou.

TIP: Další inspirace na oběd z krůtího masa

Zveřejněno 28. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malostranský krůtí plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Z3Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malostranský krůtí plátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Z3Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsní řízek, cibule, slanina anglická, šunka od kosti, sůl, pepř mletý, olej, petrželka, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu