Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jamaican Jerk kuřecí paličky

Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na Jamajce a jejich chuť vás zajisté ohromí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme nahrubo. Stroužky česneku oloupeme. Jarní cibulku, zázvor a zázvorovou nať a habanero papričku nakrájíme. Krok 2: Do mixéru vložíme šalotku, hladkolistou petržel, jarní cibulku, cibuli, zázvorovou nať, česnek a čerstvý kořen zázvoru. Habanero papričku přidáváme postupně - nejdříve polovinu a podle požadované pálivosti můžeme později doplnit další kousky. Krok 3: Do mixovací nádoby přisypeme tymián, skořici, hřebíček, nové koření, černý pepř a muškátový oříšek. Osolíme, ale s mírou - případné dochucení provedeme později. Krok 4: Poté přidáme tekuté ingredience: sójovou omáčku, vodu, olej, limetkovou šťávu a třtinový cukr. Směs důkladně rozmixujeme, dokud nevznikne hladká pasta. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Marinádu dochutíme solí a případně ještě habanero papričkou, aby byla dostatečně intenzivní. Krok 5: Kuřecí paličky několikrát nařízneme ostrým nožem, aby se marináda lépe vsákla. Krok 6: Maso vložíme do skleněné mísy a důkladně promícháme s marinádou tak, aby bylo ze všech stran pokryté. Necháme odpočívat v lednici minimálně 4–6 hodin, ideálně přes noc. Přebytečnou marinádu lze skladovat v lednici a použít později. Krok 7: Paličky grilujeme přímou metodou, ale dbáme na dostatečnou vzdálenost od ohniště. Krok 8: Před umístěním masa potřeme rošt slabou vrstvou oleje, aby se marináda nepřichytávala. Do jedné z paliček zapíchneme termosondu, zaklopíme gril a čekáme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 86 °C. Během grilování maso několikrát otočíme, aby se vytvořila rovnoměrná křupavá kůrka. Pro kontrolu teploty můžeme použít vpichový teploměr.

TIP: Časté chyby při marinování masa a jak na ně

Zveřejněno 27. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jamaican Jerk kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9GQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jamaican Jerk kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9GQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paličky kuřecí, cibule, cibule šalotka, cibulka jarní, česnek, petrželka hladkolistá, zázvor, sůl hrubozrnná, tymián, koření nové koření, pepř černý, skořice mletá, koření hřebíček, ořech muškátový, šťáva limetková, olej, cukr třtinový, omáčka sojová, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu