Pikantní bůčkové plátky z grilu
Grilovaný bůček je lahůdka, na kterou se směje srdce příznivce grilovaček. Okořeňte tenké plátky dostatečně správnou kořenící směsí a pak pomalu šetrně grilujte. Odměnou vám bude luxusní maso nepřekonatelné chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na tenké plátky.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Plátky bůčku mírně potřeme olejem, aby na ně dobře přilnulo koření. Krok 2: Pro pikantnější chuť místo oleje můžeme použít chilli omáčku, která zároveň poslouží jako základ pro kořenící směs. Krok 3: Každý plátek důkladně okořeníme z obou stran kořenící směsí s pálivou paprikou, cibulí a česnekem. Tato kombinace je vhodná pro tučnější maso. Krok 4: Gril rozehřejeme na 110 °C, což je ideální nízká teplota pro pomalé a rovnoměrné propečení. Krok 5: Plátky bůčku umístíme na grilovací rošt nepřímou metodou a necháme pomalu propékat, aby změkly. Krok 6: Během 2 hodin by měla vnitřní teplota masa dosáhnout 85 °C. Tuto hodnotu nejlépe zkontrolujeme vpichovým teploměrem. Krok 7: Pikantní bůčkové plátky podáváme s jednoduchou přílohou, například s chlebem, sterilovanou zeleninou a s dobře vychlazenou sklenicí piva.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Moje poznámka
Pikantní bůčkové plátky z grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8y9
Nejnovější recepty
Ořechové řezy s krémem a marmeládou
Přidáno před 3 hodinami
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Přidáno před 18 hodinami
Květákové sabdží
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z lískových oříšků
Přidáno před 20 hodinami
Pudink s piškoty a banány
Přidáno před 22 hodinami
Kroupy s hráškem a hlívou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bavorské vdolečky
Neregistrovaný před 8 minutami
Smažený vepřový jazyk
Panova před 8 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 10 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Neregistrovaný před 13 minutami
Špagety s mletým masem
Neregistrovaný před 16 minutami
Vepřové plátky s klobásou a zeleninou z jednoho pekáčku
Neregistrovaný před 20 minutami
Lahodný koláč s mascarpone z listového těsta
Neregistrovaný před 28 minutami
Kuřecí stehna pečená s brambory v sáčku
Iwana666 před 31 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
veronika_straka před 32 minutami
Quiche se špenátem a brokolicí
veronika_straka před 34 minutami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
olej,
omáčka chilli pálivá
Komentáře