Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Toto svěží a lehké jídlo z tresky chutná báječně. Filety stačí naplnit čerstvými bylinkami, špenátem a paprikou. Upečené je pak podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou ochucenou citronem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tresku omyjeme a osušíme. Filety z obou stran osolíme a lehce pokmínujeme. Krok 2: Na každý kousek položíme několik špenátových listů, proužek papriky a snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Zarolujeme směrem od širší strany a spojíme párátkem. Krok 3: Závitky položíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 15-20 minut. Krok 4: Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Krok 5: Za stálého míchání přiléváme mléko a smetanu. Několik minut povaříme, stále mícháme. Krok 6: Osolíme a vymačkáme šťávu z citronu. Nakonec vmícháme petrželku. Krok 7: Závitky podáváme s citronovou omáčkou a vařenými bramborami.

TIP: Další recepty z ryb

Zveřejněno 1. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6RA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6RA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
filet z tresky, sůl, kmín drcený, špenát čerstvý, paprika čerstvá červená, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, citron, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu