Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s cizrnou

Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky cizrny jsou v bramboráku příjemnou změnou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Vymačkáme tekutinu a nahradíme ji mlékem. Krok 2: Vmícháme vejce, mouku, nasekanou cibuli, scezenou a okapanou cizrnu (nebo stejné množství uvařené cizrny) a prolisovaný česnek. Krok 3: Dochutíme solí, mletým pepřem, mletým kmínem a majoránkou. Krok 4: Lžící klademe do horkého sádla na pánvi hromádky, které rozetřeme na placičky. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Krok 5: Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme ozdobené snítkou majoránky, doplněné zeleninovým salátem.

TIP: Jak udělat bramboráky

Zveřejněno 1. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68WV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68WV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mléko, vejce, mouka hladká, cibule, cizrna sterilovaná, česnek, sůl, pepř mletý, kmín mletý, majoránka, sádlo

Přidat fotografie receptu