Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový perník

Kdo miluje kokosovou chuť řezů, je tu správně. Jako základ na tento moučník je kromě strouhaného kokosu použito také kokosové mléko, které nahradí použití vajec do těsta. Po upečení potřete perník marmeládou a posypte kokosem, bude opravdu dokonalou sladkou tečkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve smícháme sypké suroviny. Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Poté přilijeme kokosové mléko a nakonec rozpuštěné máslo. Krok 3: Těsto nalijeme do pekáčku, který vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Krok 5: Po vychladnutí pomažeme marmeládou a posypeme kokosem nebo polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Čokoládová ganache poleva

Zveřejněno 28. 2. 2025

Poznámka autorky janatka

Do těsta se nepřidává žádné vejce. Je to rychlý recept. Koláč je trošku hutnější, ale chuťově moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wV5Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wV5Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, cukr třtinový, kakao, kokos strouhaný, koření do perníku, kypřící prášek do pečiva, sůl, mléko kokosové, máslo, marmeláda pikantní, kokos strouhaný, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu