Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílková bábovka

Tato bábovka je skvělý způsob, jak využít přebytečné bílky. Aby byla krásně nadýchaná, je potřeba důkladně vyšlehat tuhý sníh. Pak už stačí přidat cukr, olej a mouku a můžeme se pustit do pečení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlinafofonkova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pokud nepoužijeme silikonovou formu na bábovku, je třeba ji dobře vymazat tukem a vysypat moukou. Krok 2: Připravíme hlubší mísu, šlehač a vychlazené bílky. Bílky vložíme do mísy a šleháme do té doby, než je z nich tuhý sníh. To poznáme, když obrátíme mísu dnem vzhůru a bílky se ani nehnou. Krok 3: Poté přidáváme opatrně cukr, olej a nakonec polohrubou mouku. Pokud chceme, aby bábovka měla 2 barvy, půlku těsta nalijeme do formy na bábovku, a druhou část těsta obarvíme karamelovým práškem na přípravu pudinku. Tu poté také dolijeme do formy. Krok 4: Pečeme asi 45 minut. Zda je bábovka upečená, zjistíme špejlí. Po vyjmutí z těsta musí zůstat suchá. Krok 5: Necháme vychladnout a posypeme cukrem.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3nJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3nJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mouka polohrubá, olej, pudink karamelový, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu