Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák z čerstvého lososa

Luxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu lahůdka pro milovníky rybích pokrmů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa zbaveného kůže nakrájíme nadrobno, nebo naškrábeme. Šalotku nakrájíme nadrobno. Kapary usekáme nadrobno. Krok 2: Důkladně promícháme maso a šalotku s dijonskou hořčicí, kapary, chilli omáčkou, olivovým olejem, zakysanou smetanou a citronovou šťávou. Krok 3: Tatarák dochutíme ještě solí a mletým pepřem. Kdo má rád kopr, může ho jemně nasekaný přidat do směsi. Krok 4: Připravenou směs necháme uležet v chladu. Mezitím opražíme na suché pánvi na střední teplotě sezam do zlatova. Krok 5: Hotový tatarák podáváme posypaný sezamem spolu s opečeným pečivem. Hodí se tmavý chléb i toust.

TIP: Oblíbené recepty z lososa

Zveřejněno 28. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z čerstvého lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnYr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z čerstvého lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnYr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, cibule šalotka, hořčice dijonská, omáčka chilli sladká, olej olivový, kapary, smetana zakysaná, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, kopr, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu