Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polenta s hlívou ústřičnou

Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme trochou česneku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a šalotky nadrobno. Krok 2: Na oleji osmahneme postupně šalotku a česnek. Krok 3: Přidáme máslo, sůl, pepř a kmín a nakonec vhodíme hlívu. Restujeme do změknutí. Krok 4: Polentu zalijeme vroucím vývarem a mlékem. Vaříme asi 3 minuty, přidáme kousek másla, vmícháme část strouhaného sýra, petrželku a necháme chvíli stát. Krok 5: Na polentu rozložíme připravenou hlívu a posypeme ji zbylým sýrem.

TIP: Další oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9OV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9OV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, česnek, cibule šalotka, olej, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý, polenta instantní, vývar zeleninový, mléko, máslo, sýr parmazán strouhaný, petrželka

Přidat fotografie receptu