Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Požárské karbanátky

Karbanátky se připravují v mnoha variantách. Místo klasiky z vepřového a hovězího masa, je můžeme připravit i z kuřecího. Přidáme do nich zakysanou smetanu a po osmažení je obalíme v nasekané petrželce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso opláchneme, jemně nasekáme, nebo umeleme. Krok 2: V misce smícháme maso s kysanou smetanou a jedním vejcem. Krok 3: Osolíme, okořeníme pepřem a špetkou strouhaného muškátového květu. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Ze směsi vytvoříme osm menších placiček. Namočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Krok 5: V horkém oleji po obou stranách je dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk. Krok 6: Obalíme v nasekané petrželce a můžeme podávat.

TIP: Další oblíbené recepty na karbanátky

Zveřejněno 3. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Požárské karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7Zv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Požárské karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7Zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, vejce, smetana kysaná, strouhanka, sůl, pepř mletý, květ muškátový, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu