Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Vinnou klobásu si nemusíme dopřát jen o Vánocích, připravit ji můžeme také v průběhu celého roku. Restovaná klobása, podávaná s nasládlým fenyklem a polentou, bude obědem, který vás opravdu dobře zasytí po zbytek dne.
Postup přípravy
Krok 1: Fenykl nakrájíme na jemné proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme fenykl, krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme odvařit.
Krok 2: Dochutíme solí, pomerančovým pepřem ( nebo můžeme použít bílý), jablečným octem a cukrem podle chuti.
Krok 3: Klobásu nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.
Krok 4: Polentu připravíme podle návodu, osolíme a zjemníme ji lžící másla.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGnz
Moje poznámka
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGnz
Nejnovější recepty
Ořechové řezy s krémem a marmeládou
Přidáno před 14 minutami
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Přidáno před 15 hodinami
Květákové sabdží
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka z lískových oříšků
Přidáno před 17 hodinami
Pudink s piškoty a banány
Přidáno před 19 hodinami
Kroupy s hráškem a hlívou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Neregistrovaný před 21 minutami
Červené zelí s masem upečené v troubě
Neregistrovaný před 25 minutami
Vinná klobása se zeleninou a jogurtovým dipem
Moanka před 27 minutami
Losos s kaparovou omáčkou
Neregistrovaný před 28 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Neregistrovaný před 35 minutami
Smetanová polévka z růžičkové kapusty se šunkou a krutonky
Neregistrovaný před 44 minutami
Selská zimní kotlíková polévka
Neregistrovaný před 55 minutami
Dědečkovy koule
Neregistrovaný před 57 minutami
Gulášová polévka se zelím
Neregistrovaný před 1 hodinou
Holandský řízek
Bonega před 1 hodinou
Suroviny:
klobása vinná,
fenykl,
olej olivový,
víno bílé,
ocet jablečný,
cukr třtinový,
polenta,
máslo,
pepř pomerančový,
sůl,
olej
Komentáře