Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinné klobásy s fenyklem a polentou

Vinnou klobásu si nemusíme dopřát jen o Vánocích, připravit ji můžeme také v průběhu celého roku. Restovaná klobása, podávaná s nasládlým fenyklem a polentou, bude obědem, který vás opravdu dobře zasytí po zbytek dne.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fenykl nakrájíme na jemné proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme fenykl, krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme odvařit. Krok 2: Dochutíme solí, pomerančovým pepřem ( nebo můžeme použít bílý), jablečným octem a cukrem podle chuti. Krok 3: Klobásu nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova. Krok 4: Polentu připravíme podle návodu, osolíme a zjemníme ji lžící másla.

TIP: Vinná klobása v troubě - tipy a rady

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinné klobásy s fenyklem a polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGnz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinné klobásy s fenyklem a polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGnz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
klobása vinná, fenykl, olej olivový, víno bílé, ocet jablečný, cukr třtinový, polenta, máslo, pepř pomerančový, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu