Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové placky podle ČSN

Škvarky můžeme zobat jen tak samostatně nebo je zakomponovat třeba do pečiva. Do kynutého těsta zapracujeme drobně pokrájené škvarky, vytvarujeme v malé placky a dozlatova upečeme. Chutné jsou samotné, i s pomazánkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do menšího množství vlažného mléka vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přidáme trochu polohrubé mouky a promícháme. V teple necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do zbylé prosáté mouky přidáme sůl, vejce, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, do kterého vpracujeme na menší kousky pokrájené vepřové škvarky. Krok 3: Těsto necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku (asi 40–60 minut). Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučněné pracovní ploše na placku, ze které pomocí vykrajovátka či skleničky vykrajujeme kolečka o průměru 7 cm. Krok 5: Vytvarované placky skládáme na vymaštěný plech a propícháme je vidličkou, aby se během pečení příliš nezvedaly. Krok 6: Pečeme v mírně vyhřáté troubě (160 °C) do světle zlatavé barvy.

TIP: Domácí škvarky jsou neskutečná dobrota

Zveřejněno 3. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové placky podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8jM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové placky podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8jM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr krystal, droždí čerstvé, vejce, sůl, škvarky, tuk

Přidat fotografie receptu