Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s tropickým ovocem

Tropický koláč je osvěžující dezert plný exotických chutí. Šťavnaté pomeranče, kiwi a banány se snoubí v jemném těstě, které se rozplývá na jazyku. Ideální volba pro letní dny nebo chvíle pohody.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Hrnek = 200 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu o průměru 30 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Všechny suroviny na těsto, kromě kakaa prošleháme a 3/4 těsta nalijeme do připravené koláčové formy. Krok 3: Do zbytku těsta přidáme kakao, prošleháme a nalijeme do formy na světlé těsto. Krok 4: Oloupané ovoce nakrájíme na plátky. Jednotlivé druhy rovnáme do kruhů na povrch těsta. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 25-30 minut.

TIP: Moučníky a dezerty z exotického ovoce

Zveřejněno 3. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s tropickým ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s tropickým ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, olej, mléko, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, banán, kiwi, pomeranče, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu