Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní srnčí hřbet

Moučník, který zvládne připravit i začátečník. K odměření surovin budete potřebovat jen hrneček a formu na srnčí hřbet. Těsto dochutí a ovoní kandovaná citrusová kůra. Jeho povrch pak ozdobí čokoládová poleva a marcipánové kytičky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Krok 3: To nalijeme do připraveného srnčího hřbetu. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25-30 minut. Krok 4: Čokoládu rozehřejeme a podle potřeby rozředíme přidáním ztuženého tuku. Ze směsi oddělíme 3 lžíce a zbytek obarvíme nazeleno. Krok 5: Obarvenou čokoládu natřeme silikonovou mašlovačkou na povrch vychladlého srnčího hřbetu, lžicí pokropíme bílou čokoládu a ozdobíme kytičkami z marcipánu.

TIP: Jak vyrobit marcipánovou hmotu

Zveřejněno 3. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

1 hrnek = 200 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8jl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, vejce, kypřící prášek do pečiva, skořice, rozinky, kůra pomerančová, čokoláda bílá, marcipán, potravinářské barvivo gelové, tuk ztužený, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu