Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní srnčí hřbet

Moučník, který zvládne připravit i začátečník. K odměření surovin budete potřebovat jen hrneček a formu na srnčí hřbet. Těsto dochutí a ovoní kandovaná citrusová kůra. Jeho povrch pak ozdobí čokoládová poleva a marcipánové kytičky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Krok 3: To nalijeme do připraveného srnčího hřbetu. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25-30 minut. Krok 4: Čokoládu rozehřejeme a podle potřeby rozředíme přidáním ztuženého tuku. Ze směsi oddělíme 3 lžíce a zbytek obarvíme nazeleno. Krok 5: Obarvenou čokoládu natřeme silikonovou mašlovačkou na povrch vychladlého srnčího hřbetu, lžicí pokropíme bílou čokoládu a ozdobíme kytičkami z marcipánu.

TIP: Jak vyrobit marcipánovou hmotu

Zveřejněno 3. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

1 hrnek = 200 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8jl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, vejce, kypřící prášek do pečiva, skořice, rozinky, kůra pomerančová, čokoláda bílá, marcipán, potravinářské barvivo gelové, tuk ztužený, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu