Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřebínek s krustou

Jehněčí kotletky s krustou jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat i jako sváteční pokrm. Medvědí česnek, slanina a víno dávají kotletkám vynikající chuť. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krusta: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi. Ke škvarečkům přidáme tolik strouhanky, aby nasákla všechen tuk. Přidáme nasekaný medvědí česnek a dochutíme pepřem, případně přisolíme. Krok 2: Hřebínek (ne studený z lednice) osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a hřebínek na něm opékáme asi 10 minut. Nejdříve vrchní část, kde je tuk a potom ze všech stran. Krok 3: Na vrchní část kotletek naneseme krustu, dobře přitiskneme a zapečeme v troubě při teplotě 180 °C, až krusta zezlátne (10 minut). Krok 4: Po vyndání z trouby necháme maso 5 minut odpočinout pod alobalem. Krok 5: Z pánve slijeme vypečený tuk, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, orestujeme a ke konci přidáme nasekaný česnek. Vše osolíme, opepříme a zalijeme vínem (vodou nebo vývarem). Pár minut povaříme a omáčku podáváme k masu. Krok 6: Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

TIP: Víno do jídla bez otevřené lahve

Zveřejněno 7. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Rychlá příprava, kdo chce kotletky více propečené, peče déle v troubě

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMOg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMOg

Marie

Suroviny:
olej, máslo, česnek, cibule, strouhanka, víno bílé, list medvědího česneku, sůl, pepř mletý, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu