Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kapusta se slaninou

Výborná jídla bývají často velice jednoduchá. Skvěle chutná i dušená kapusta provoněná rozškvařenou slaninou a dostatkem česneku. Tento vydatný pokrm podáváme s krajícem chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vladimira.machkova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu omyjeme, listy pokrájíme na čtverečky nebo nudličky a spaříme vařící vodou. Krok 2: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, slaninu rozškvaříme. Krok 3: Po okapání kapustu přidáme k cibuli a slanině.
Podlijeme ji trochou vody, osolíme a dusíme do změknutí. Okořeníme rozetřeným česnekem. Krok 4: Podáváme s chlebem.

TIP: Jak připravit kapustu

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkoA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkoA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Prosím, mám 2 dotazy: Nie je preklep v množstve slaniny, 20 g na 700 g kelu? Na fotografii hotového jedla je naozaj slanina? Pripadá mi to ako nejaká údenina. Ďakujem.

Suroviny:
kapusta, slanina, sádlo, česnek, pepř mletý, cibule, sůl

Přidat fotografie receptu