Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzový posúch

Posúch je jednoduchá pečená placka z nejobyčejnějšího těsta. Zajímavým a lákavým ho dělá teprve až jeho náplň, se kterou je pečený. Pochutnejte si na koprem vonícím posúchu se smetanovo-brynzovou náplní!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: V zadělávací míse rozmícháme vidličkou cukr a droždí, pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme měkčí těsto. Krok 2: Mísu zakryjeme čistou utěrkou, těsto bude 45-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na tukem vymazaný velký plech, kde ho necháme 20-30 minut kynout. Krok 4: Mezitím připravíme náplň: ve smetaně dobře rozmícháme brynzu se solí, nakonec vmícháme drobně krájený kopr. Je-li náplň moc hustá, doředíme ji do žádané hustoty trochou smetany nebo mléka. Krok 5: Vše natřeme na vykynuté těsto a asi 15-20 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C

TIP: Co ještě připravit z brynzy?

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzový posúch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzový posúch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, olej, sůl, voda, brynza, smetana zakysaná, sůl, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu