Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječné karbanátky z vařených vajec

Smažené placičky můžeme připravit na spoustu způsobů. Co takhle vyzkoušet karbanátky z vařených vajíček? Přidejte k nim brambory, kousek uzeného masa a papriky a osmažte dozlatova. Budou skvělé samotné i s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Vařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme najemno. Krok 2: Přidáme bramborový škrob, syrová vajíčka, cibuli a papriku. Přisypeme nasekanou petrželovou nať a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Oblíbené recepty na zeleninové karbanátky

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné karbanátky z vařených vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQL3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné karbanátky z vařených vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQL3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, vejce, brambory, maso uzené, paprika čerstvá červená, cibule, škrob bramborový, sůl, pepř mletý, petrželka, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu