Perníkový závin
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich pochutnáte i vy.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a do nich zamícháme 1 vejce, med, mléko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme obdélníkový plát.
Krok 3: Spodní část plátu potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů, přeložíme a konce přimáčkneme. Povrch potřeme vejcem a dáme péci na 180 °C asi 30 minut.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Moje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 1 hodinou
Zapečená brokolice
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 7 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 7 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 1 hodinou
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 2 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 2 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 3 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 3 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med tekutý,
vejce,
prášek do perníku,
mléko,
rum,
kakao,
koření do perníku,
povidla švestková,
ořechy vlašské
Komentáře