Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový závin

Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich pochutnáte i vy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a do nich zamícháme 1 vejce, med, mléko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do lednice. Krok 2: Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme obdélníkový plát. Krok 3: Spodní část plátu potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů, přeložíme a konce přimáčkneme. Povrch potřeme vejcem a dáme péci na 180 °C asi 30 minut. Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.

TIP: Jak jednoduše upéct perníkový závin či roládu

Zveřejněno 11. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Lp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5Lp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, med tekutý, vejce, prášek do perníku, mléko, rum, kakao, koření do perníku, povidla švestková, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu